تاثیر سئو در کسب و کارهای اینترنتی در زمان کرونا

corona-seo

همین الان که در خانه در حال خواندن این مطلب هستید و توصیه های بهداشتی را رعایت می کنید احتمالا برای شما سوال پیش آمده باشد که چه آینده ای در انتظار کسب و کارهای آنلاین است؟ آیا راهی وجود دارد که از این مخمصه بیرون بیاییم؟ آیا سئو و دیجیتال مارکتینگ در دوران کرونا باید متوقف شوند؟

حالا که اکثر کسب و کارها فعالیت هایشان را به صورت دورکاری و در خانه ادامه می دهند می بینیم که کسب و کارهای آنلاین حتی می توانند راه حلی برای عبور از بحران کرونا باشند. چون جریان کار در بستر بزرگ اینترنت همچنان ادامه دارد و حتی شاید روال بهتری پیدا کرده است. دورکاری مخصوصا برای سئوکارها و مارکترها پدیده ی ناآشنایی نیست. اکثر مارکترها و سئوکارها در دورانی از زندگی شان دورکاری را تجربه کرده اند.

پس جدا شدن از محل کار و خانه نشینی نمی تواند دلیل خوبی برای توقف فعالیت های سئو و بازاریابی اینترنتی باشد. دیجیتال مارکترها برای کارشان به یک چیز نیاز دارند و آن اینترنت است. اینترنت خانگی و اینترنت همراه هم معمولا سرعت بیشتری نسبت به محل کار دارند. بهانه ی شما چیست؟

آرام باشید و بهینه سازی را ادامه دهید.


الان زمان خوبی برای ترسیدن نیست. (ترس سیستم ایمنی بدن را هم ضعیف تر می کند.) می بینیم که برخی کسب و کارها فعالیت های تبلیغاتی و مارکتینگ شان را به حالت تعلیق درآورده اند و یا به طور کامل این فعالیت ها را قطع کرده اند. اما این یک واکنش نادرست است. چون این بحران موقت است. شاید سه ماه یا بیشتر طول بکشد اما در نهایت تمام می شود. که امیدواریم هر چه زودتر تمام شود.

بعد از تمام شدن بحران و برگشتن به وضعیت پایدار شروع دوباره ی فعالیت ها کسب و کار شما را در یک وضعیت بد قرار می دهد. ریکاوری کردن در سئو بسیار سخت است. شما قبل از بحران کرونا هر روز یا هر چند روز یک بار محتوای جدید منتشر می کردید. صفحات تان را آپدیت می کردید و رابطه ی خوبی با گوگل ساخته بودید. اما ناگهان تمام این سیگنال ها را خاموش می کنید. اگر بعد از چند ماه دوباره شروع کنید یقینا مدت زمان زیادی طول می کشد تا به وضعیت قبل از بحران برسید. شاید هیچوقت نرسید.

نیل پاتل در وبسایتش پیش بینی هایی در مورد وضعیت ترافیک کسب و کارها داشته است و پیش بینی کرده است که سایت های سرمایه گذاری، غذا و لوازم بهداشتی و دارو رشد بسیار زیادی در ترافیک شان شاهد خواهند بود. سایت های سرگرمی هم چنین وضعیتی خواهند داشت. احتمالا اگر سایت شما در این دسته باشد این تغییرات را احساس کرده اید.

در این پیش بینی سایت های فروشگاهی و فروشگاه های آنلاین تقریبا وضعیت ثابتی دارند و کمتر از 4 درصد از ترافیک شان را از دست خواهند داد که طبیعی است. سایر حوزه ها نظیر تبلیغات، سفر، حمل و نقل، تکنولوژی، املاک، بیمه و … افت ترافیک زیادی خواهند داشت.

چیزی که اهمیت دارد این است که شما همچنان به کارتان ادامه دهید. صفحات تان را به صورت منظم به روز کنید. محتوای جدید و متناسب با نیاز مخاطبان تان تولید کنید و ادامه دهید. مطمئن باشید رقبای شما هم با چنین وضعیتی روبرو هستند و در این میان کسی موفق می شود که رها نکند و با قدرت ادامه دهد.

از پس هزینه های سئو و مارکتینگ بر نمی آیید؟

به مشکل اصلی یعنی پول برمی گردیم. کرونا مشکلات اقتصادی زیادی به بار آورده است و احتمالا این مشکلات ادامه هم داشته باشد. اما همچنان می توان با این وضعیت ادامه داد.

اکثر شرکت ها بخشی از سودشان را صرف مارکتینگ می کنند. مثلا 10 درصد. شما هنوز هم می توانید این 10 درصد را حفظ کنید. چون سود شما کمتر شده است. مسلما بودجه ی مارکتینگ و سئو شما هم کمتر می شود. اما احساس نمی کنید برخی هزینه های اضافی کمتر شده اند؟ مثلا چون بسیاری از بخش های شرکت شما در خانه کار می کنند هزینه های برق و سیستم تهویه و هزینه خوراک و مواردی از این دست به صورت خودکار حذف می شوند. هزینه های رفت و آمد و پارکینگ و … هم کمتر شده اند. این هزینه ها می توانند درصدی از این بودجه را تامین کنند. اما شما می توانید بخش هایی از این فعالیت ها را کمتر کنید.

ما دو نوع فعالیت مارکتینگ داریم. بخشی از فعالیت ها شامل بقای سیستم می شوند. یعنی ضروری هستند و باید حتما انجام شوند. مثلا انتشار محتوا. اما بخشی از فعالیت ها برای رشد در نظر گرفته می شوند. مثلا رپورتاژ آگهی در سایت ها. شما می توانید برای این مدت هزینه های رشد را کمتر کنید. (هزینه های رشد معمولا بیشتر از هزینه های بقا هستند.)

نیازی نیست برای درج رپورتاژ هزینه کنید. می توانید این هزینه را با شبکه سازی و گفتگو با سایت های همرده تان جبران کنید. به جای درج رپورتاژ از سیستم همکاری در لینک استفاده کنید. به جای لینک سازی خارجی که معمولا هزینه بر است سعی کنید لینک های داخلی سایت را بهبود ببخشید که عملا هزینه خاصی ندارد.

سئو و مارکتینگ چیزهایی نیستن که برای یک مدت فراموش کنید و بعد از مدتی دوباره راه اندازی کنید. شما کانال ها و مخاطبانی دارید که مدام از طریق آن ها مشتری جذب می کنید اگر رها کنید مشتریان شما را فراموش می کنند و برگرداندن دوباره ی این اعتماد کار سختی است.
سئو یک کار قرنطینه ای است.

قرنطینه یکی از مهم ترین روش های جلوگیری از شیوع ویروس کروناست. در حال حاضر سلامتی شما و کارکنان شرکت تان در اولویت قرار دارد. اگر نیروی سئو در مجموعه تان دارید می توانید با خیال راحت به صورت دورکاری با او همکاری کنید. می توانید از طریق سیستم های مکالمه آنلاین مانند اسکایپ و یا Google Hangout با یکدیگر در ارتباط باشید تا نکات و دستورات لازم بین شما رد و بدل شود.

به نظر می رسد خانه با توجه به فضای آرامی که قرنطینه ایجاد کرده است فرصت خوبی برای یادگیری است. سئو همیشه چیزهای جدیدی دارد. چیزهای جدیدی که باید کشف شوند و این فرصت در اختیار سئوکاران قرار گرفته است تا بیشتر بخوانند و بیشتر یاد بگیرند. با یادگیری بیشتر می توانید مسائل غیرضروری که هزینه زیادی برای شما دارند را حذف کنید. همیشه چیزهایی وجود دارند که هزینه های بدون بهره روی دست شرکت ها می گذارند. اگر علم تان را بالا ببرید و سئو را دقیق و اصولی و با جزئیات یاد بگیرید. می توانید این نقاط تاریک را پیدا کنید.
محتوای قدیمی تان را بازبینی کنید.

اگر بودجه مارکتینگ شما کم است و ممکن است با مشکل مواجه شوید می توانید از حجم تولید محتوا کم کنید. مثلا اگر قبلا روزی یک محتوا منتشر می کردید الان هر سه روز یک بار محتوا منتشر کنید و به جای آن محتواهای قدیمی تان را آپدیت کنید.

بازبینی و انتشار مجدد محتوای قدیمی دو مزیت مهم دارد. اولین اینکه سایت شما آپدیت می ماند و دوم اینکه می توانید از همین محتوای قدیمی برای گرفتن ترافیک بیشتر استفاده کنید. ویرایش یک محتوای قدیمی زمان کمتری هم می گیرد و نسبت به این زمان کم سود بیشتری هم دارد.

می توانید از محتوای قدیمی تان در شبکه های اجتماعی تان استفاده کنید. مثلا یک محتوای قدیمی را به یک اینفوگرافی جذاب تبدیل کنید و در اینستاگرام منتشر کنید. سئو داخلی را فراموش نکنید. لینک های داخلی باعث می شوند تا سایت شما هم بستگی بیشتری داشته باشد. به قول سئوکارها PageRank را منتقل می کنند و باعث می شوند ارزش صفحات سایت شما همزمان بالاتر بروند.

بهینه سازی کلیدواژه ها را هم فراموش نکنید. کلیدواژه ها در گذر زمان تغییرات زیادی دارند. مثلا کلیدواژه هایی که دو سال پیش توسط کاربران جستجو می شدند حالا ممکن است تغییر کرده باشند یا به سبک دیگر و با کوئری های دیگر جستجو می شوند. می توانید این کلیدواژه ها را هم بهبود ببخشید. کلیدواژه های جدید به محتوا اضافه کنید و ترافیک صفحات تان را از این طریق بالا ببرید.
آمارهای بحران و قبل از بحران را بررسی کنید.

معمولا سئوکارها به دلیل فعالیت کاری زیادی دارند که از برخی آمارهای گذشته غافل می شوند. در حالی که آمارها می توانند به شما ایده های جدید بدهند و استراتژی های موفق تر را بسازند.

می توانید همین الان فعالیت رقبایتان را رصد کنید و ببینید که آن ها در این ایام چه کارهایی انجام می دهند. با Google Alert می توانید کلیدواژه ها را به ترتیب زمانی جستجو کنید و ببینید کدام رقبای شما فعال ترند. نتایج کنسول جستجوی گوگل را بررسی کنید و اگر برخی محتواهای شما نرخ کلیک کمی دارند سعی کنید عنوان و متادسکریپشن و ریچ اسنیپت های آن ها را بهبود ببخشید.

رتبه خودتان را در کلیدواژه های مهم بسنجید و با رقبا مقایسه کنید. تغییرات کوچکی در کال تو اکشن ها و یا محتوا و اضافه کردن حتی یک کی ورد و یا بهینه سازی سرعت صفحات می تواند رتبه ی شما را یک پله بالاتر ببرد.

ممکن است در دوران کرونا برخی صفحات تان افت ترافیک داشته باشند اما برخی از آن ها رشد کرده باشند. باید این صفحات را بررسی کنید و دلایل افت یا افزایش ترافیک را بررسی کنید. این کار به شما کمک می کند تا محتوای پرترافیک تر برای زمان بحران تولید کنید.
نرخ تبدیل صفحات تان را بهبود ببخشید.

حالا که کمی از مشغله ی کاری هر روز و جلسات و رفت و آمد و خستگی دور شده اید می توانید نرخ تبدیل صفحات تان را بررسی کنید و اگر نیاز داشته باشد آن ها را بهبود ببخشید. مثلا ممکن است برخی صفحات شما نرخ تبدیل کمی داشته باشند. می توانید یک تست A/B راه اندازی کنید و تغییرات کوچک و بزرگ اعمال کنید و نتایج آن را ببینید.

این تغییرات که ما به آن CRO یا Conversion Rate Optimization می گوییم مستقیما در فروش و اهداف سایت شما تاثیر می گذارند. ارورهای سایت را برطرف کنید. اگر عواملی باعث می شوند که صفحات سایت شما دیر لود شوند و یا مزاحم کاربر هستند برطرف کنید. عکس های محصولات تان را تقویت کنید. کال تو اکشن ها را تغییر دهید. متن بدنه ی محصولات مهم تان را بازبینی کنید و اگر نکته ای لازم باشد به آن اضافه کنید.

این عملیات به ظاهر ساده اگر حتی 2 درصد هم تاثیر مثبت داشته باشد یعنی سود سالانه ی شما 2 درصد بیشتر می شود. کسب و کارها با جمع کردن همین 2 درصدهاست که سودهای بسیار بالایی دریافت می کنند. مثلا کمیسیون آمازون از محصولات سایت کمتر از 0.1 درصد است و جمع این درصدهای کوچک درآمدی میلیارد دلاری را ایجاد می کند.
در مورد کرونا آگاهی رسانی کنید.

کرونا با تمام کسب و کارها به نحوی در ارتباط است. می بینیم که حتی روی مارکتینگ و مارکترها هم تاثیر گذاشته است. اما برخی کسب و کارها خسارت بیشتری دیده اند. مثلا سایت های گردشگری افت بازدید بسیار زیادی داشته اند. اما محتوا همچنان می تواند آن ها را حفظ کند. مثلا سایت های حوزه سفر می توانند در مورد سفرهای اجباری در زمان کرونا توصیه های لازم را داشته باشند. یا در مورد تعطیل شدن موزه ها و مکان های گردشگری خبر کار کنند تا مردم برای دیدن این مکان ها خانه را ترک نکنند و در نهایت دست خالی برنگردند.

سایت های فروشگاهی می توانند در مورد نحوه ی ضدعفونی کردن وسایلی که می فروشند محتوا تولید کنند. سایت های حوزه بیمه می توانند در مورد شرایط بیمه برای بیماری های مختلف محتوا تولید کنند. سایر سایت ها هم می توانند در این آگاهی رسانی جمعی با هم کار کنند تا از شیوع این ویروس جلوگیری کنند.

جمع بندی


این بحران تمام می شود. مراقب خودتان و اطرافیان تان باشید و در این فرصت داشته های خودتان را تقویت کنید. بیشتر یاد بگیرید و برنامه های جدیدتان را برای دوره ی بعد از بحران بچینید. در مورد آگاهی رسانی جمعی هم غفلت نکنید. مخصوصا سئوکارها که با گوگل آشنایی بیشتری دارند می توانند با دانش شان مطالب درست و علمی را از طریق گوگل به دست مخاطبان برسانند تا این آگاهی بین مردم بیشتر شود و شیوع بیماری کمتر شود. پس به امید روزهای بهتر ادامه خواهیم داد.

منبع : سئوکار


بازگشت